top of page
Gregor Muc

Moška SOFTSHELL JAKNA 30seven® #TEST#

Trudil se bom, da bova izdelke, ki jih ponujava v trgovini tudi dejansko preizkusila v praksi. Tako bom lažje odgovoril na vprašanja v zvezi z nudenim in tudi sam si želim spoznati zmogljivosti, prednosti in slabosti produktov. Gre namreč za dokaj NOVE stvari in ljudje se bojijo novih stvari :) Poleg tega se bojijo tudi cene. Prav v zato bom skušal definirati te BAV-BAVe tako, da ne bo po nakupnih razočaranj.

30seven® izdelke sva dobila ravno v obdobju, ko je bilo pretoplo za ta čas. Zna se zgoditi, da bova test ponovila, ko bodo temperature pod ničlo.



Za prvi test sem izbral MOŠKO OGREVANO SOFTSHELL JAKNO.

DATUM IN ČAS TESTA: 2.4.2016 med 9:00 in 15:00 uro LOKACIJA TESTA: Cojzova koča v Kokrškem sedlu (1793 m.n.m.) CENA TESTNE JAKNE: 185,00 EUR

Z Jano sva se z avtomobilom odpeljala na izhodišče za pohod na Cojzovo kočo. Na izhodišču sem se prvič v življenju oblekel v ogrevana oblačila in naredila sva nekaj fotografij.

DESIGN in MATERIAL

Kroj je všečen. Sam sem sicer navajen na svoj 8848 Softshell, ki je SLIM FIT in mi to dejansko ugaja, posebej v predelu pasu. Tukaj je občutek bolj "svoboden", nekaterim to bolj ugaja, sam sem bolj za oprijete kroje.

Jakna ima:

  • dva večja žepa spredaj, kjer se nahajajo tudi baterije, ki so preko kabla povezane na ODSTRANLJIV grelni sistem Novaheat™,

  • manjši žep za MANJŠI mobitel, Samsung S5 NO GO, Apple 5s GO,

  • vrvice za nastavitev oprijema okoli pasu (nastavljivo iz žepa),

  • zadrgi pod pazduhama za dodatno ventilacijo.


Moška Soft Shell jakna 30seven.
Moška Soft Shell jakna 30seven.

Uporabljenega je 95% Polyestra in 5% Elastana. Na etiketi seveda piše Made in China. Jakna je v celoti podložena s FLISOM, kar jo naredi bolj uporabno za ZIMO in nižje temperature. Material je prijeten na dotik.

NOVAHEAT™ GRELNI SITEM

To je tisto kar to Softshell jakno naredi drugačno od ostalih :) Inovativni GRELNI sitem, ki poskrbi, da mraz ostane pri sosedu, ki takšne jakne nima :)

Sistem je izjemno enostaven za uporabo:

  1. Sistem vstavimo v jakno. Na hrbtni strani je všit model v katerega vstavite Novaheat™ sistem.

  2. Kabel, ki vodi iz sistema, napeljemo skozi luknjico v levi/desni žep.

  3. V žep vstavimo bateriji in povežemo konektor na baterijo.

  4. Z dolgim pritiskom na Power Button (PB) prižgemo gretje :) Z vsakim nadaljnim pritisko na Power Button zmanjšamo gretje za 25% (100%, 75%, 50% in 25%). Kadar imamo gretje nastavljeno na 25% in še enkrat pritisnemo PB sistem ugasnemo. Vse skupaj spremljajo tudi lučke, ki pa jih ne vidimo, ko je baterija v žepku.



Da bi v popolnosti testiral zmogljivosti gretja je bilo žal enostavno pretoplo :( V senčnih predelih na snegu pa sem vseeno prižgal GRETJE :) Bil sem že nekoliko preznojen in veter je sproti hladil ramena. Skoraj takoj sem občutil prijetno toplino, ki se je širila preko ramen in v predelu ledvic. Hrbet ni ogrevan, saj gretje živcev ni priporočljivo!

Tako sem s prižganim sistem zaključil vzpon.

PRANJE

Vse skupaj, RAZEN BATERIJ!!!!!!, je strojno perljivo na 30 stopinj. Sistem Novaheat™ lepo zložite v pralno vrečko, ki jo dobite poleg v KOMPLETU, vse skupaj vržete v pralni stroj, posušite in ponovno uporabite.



BATERIJE IN POLNJENJE

Tehnične specifikacije polnilnih baterij:

  • polnilne LITHIUM-ION baterije (7.4V / 2.2 Ah)

  • baterije je priporočljivo zamenjati po 500 polnjenjih

  • upravljanje stopnje ogrevanja z integriranim VROČIM GUMBOM

  • število stopenj ogrevanja: 4

  • čas gretja: 2h (polno delovanje) / 7-8h (nizko delovanje)

  • čas polnjenja baterij : +/- 2h

Video clip prikazuje kako poteka polnjenje baterij. Na polnilcu sveti rdeča lučka, ko sta bateriji polni sveti ZELENA. Med polnjenjem utripajo tudi ledice na bateriji. ZAKLJUČEK

Celoten komplet deluje super. Zunanji sloj se dobro obnese v vetru. GRETJE zares deluje :) Zapisal bom tudi stvari, ki so motile.

Predel pasu.
Predel pasu.

Sicer se ne vidi najboljše, vendar so baterije nekaj centimetrov pod pasom nahrbtnika, to zna biti pri različnih modelih nahrbtnikov mogoče težava. Tako je možno, da bi trak prišel čez baterije, kar je seveda IZJEMNO moteče. REŠITEV: baterijo vzamete iz njenega vložišča in jo pustite prosto v žepu, tako bo dovolj nizko, da vas ne ovira.

PREDNOSTI:

  • grelni sistem Novaheat™

  • flis podloga

  • velcro paščki na zapestju

  • zadrgi pod pazduhama

  • prenosljivost sistema v Base Layer, ki ga je možno kupiti samo kot oblačilo


SLABOSTI:

  • ohlapen kroj v predelu pasu (vsaj zame)

  • majhen prsni žep (sem lastnik Samsung S5 mobilnega telefona)

  • ni KAPUCE

  • baterije zavzamejo nekaj prostora v žepu


V kolikor te zanima še kakšna podrobnost, kar povprašat :)


Gregor Muc, Muc-Up ;)


Comentários


bottom of page