top of page

FAQ MUC-UP

 • Ali bo otroški sedež Mac Ride kompatibilen z mojim kolesom?
  S pomočjo POVEZAVE je najlažje ugotoviti ali boste lahko kolesarski sedež namestili na svoje kolo. Navodila so v angleške jeziku, prosimo uporabite Google Translate ali nas pokličite (+386 40 937 586) ali pišite na info@muc-up.si.
 • Moj je otrok je sicer star 2 (dve) leti vendar majhen v primerjavi s sovrstniki. Ali lahko kljub temu uporabim otroški sedež Mac Ride?
  Omejitve so postavljene na osnovi številnih testnih ur, ki smo jih opravili za vas, da se boste lažje odločili ali je takšen otroški kolesarski sedež primeren za vašega otroka. Na POVEZAVI si lahko v preberete/ogledate POMEMBNA VARNOSTNA OPOZORILA. Videi so v angleške jeziku, v kolikor potrebujete prevod ali pojasnila nas pokličite (+386 40 937 586) ali pišite na info@muc-up.si.
 • Kako vem, da je otrok prerastel kolesarski sedež Mac Ride?"
  Otroški kolesarski sedež Mac Ride je primeren za otroke od 2 do 5 leta starosti in do maksimalne teže otroka 27 kg. Vendar je potrebno upoštevati še druge pogoje kot so višina, razvojno stopnjo otroka, motorika, razumevanje navodil, moč, ... Na POVEZAVI si lahko v preberete/ogledate POMEMBNA VARNOSTNA OPOZORILA. Videi so v angleške jeziku, v kolikor potrebujete prevod ali pojasnila nas pokličite (+386 40 937 586) ali pišite na info@muc-up.si.
 • Kako hitro se sedež namesti na kolo?
  V manj kot 60 sekundah, ko imate enkrat nameščene vpenjalne distančnike na krmilu in sedežni opori. Z nekaj prakse, ki jo boste sigurno pridobili pa je sedežek mogoče namestiti tudi hitreje.
 • Katero orodje potrebujem, da namestim in odstranim Mac Ride s kolesa?"
  Po namestistvi vpenjalnih distančnikov boste za namestitev/odstranitev potrebivali le še imbus ključ, za katerega verjamemo, da je vedno prisoten v vaši kolesarski "prvi pomoči" :)
 • Moj otrok že kolesari. Zakaj bi potreboval ta sedež?
  Otroški kolesarski sedež Mac Ride je idealen za otroke stare od 2 do 3 let, ki še ne zmorejo daljšega kolesarskega družinskega izleta (15 ali več kilometrov kolesarjenja) in se začnejo kmalu pritoževati v smislu: "Nesi me!" "Utrujen sem!" Starejšim otorok lahko s pomočjo Mac Ride sedeža predstavimo "pravo" kolesarjenje, jih poučimo o hitrosti, tekoči vožnji, prestavah, preprekah in podobno. Kasneje lahko pridoblejne izkušnje kot sopotnik na vašem kolesu to prenese v prakso s pomočjo lastnega kolesa.
 • Ali bo moj otrok z uporabo otroškega kolesarskega sedeža Mac Ride hitreje osvojil vožnjo s kolesom?
  DA! Sicer nimamo potrejene znanstvene raziskave, vendar verjamemo, da ja :) Z Mac Ride bo vaš otrok v stiku z vašim krmilom, tako bo čutil vsak zavoj, dinamiko premikanja, kolesarske steze, črte, znake, ... Vse to verjamemo, da pripomore k vzogji varnega in strpnega kolesarja.
 • Je otroški kolesarski sedež Mac Ride varen?
  Kolesarjenje z malčki vedno vključuje določeno tveganje. Z upoštevanje tega dejstva, upoštevanjem cestno prometnih predpisov in strpno vožnjo (znotraj svojih zmožnosti), smo 100% prepričani, da je OTROŠKI KOLESARSKI SEDEŽ MAC RIDE - VAREN :) Več kot dobrodošel je tudi ogled videov na naslednjih povezavah: - POMEMBNA VARNOSTNA OPOZORILA - NEKAJ VIDIKOV VARNOSTI - NAVODILA ZA UPORABO
 • Kako namestim vpenjalne distančnike?
  Proizvajalec se je zelo potrudil in pripravil številne HOW-TO video. Objavljamo video (v angleščini), ki prikazuje kako se VARNO in ENOSTAVNO namesti distančnike. Uživajte v ogledu in "šraufanju"!
 • Ali imajo TRAX vrvice in elastike garancijo?
  TRAX vlečna vrv 7 naprava ima 2 leti garancije.
 • Ga lahko namestim na potopno sedežno oporo?
  Da, dokler je nameščena na fiksni del in kar se da nizko. Bodite pozorni, da vrvica se drgne ob zadnje kolo.
 • Kako je z namestitvijo na karbonsko sedežno oporo?
  V tem primeru ne moremo z zagotovostjo potrditi, da namestiev TRAX ne bo poškodovala opore. Priporočamo namestitev pod sedež.
 • Ali se lahko namesti na sedežno oporo s premerom 34,9 mm?"
  Da. Velco trak (ježek) je prilagodljiv.
 • Ali je nevarno prekoračiti zmogljivosti vlečne vrvi?
  TRAX je narejen, da lahko vleče do max. 120 kg. Prekoračitev ni nevarna v kolikor je vožnja tekoča (ni sunkovita) in ne prehitra. Vse priporočamo, da se držite omejitev.
 • Ali se lahko vrv uporabi tudi na e-kolesu?
  Da. TRAX vlečna naprava je kompatibilna tudi z e-kolesi. Priporočamo pa, da zaradi navora, ki ga imajo e-kolesa vozite tekoče in brez hitrih pospeševanj.
 • Kaj je v škatli?
  30seven® komplet vključuje polnilec, potrebne baterije, oblačilo/rokavice/vložke, pri oblačilih tudi vrečko za pranje Novaheat™ sistema in kratka navodila.
 • Ali moram popolnoma napolniti baterije, da rokavice grejejo?"
  Za polnjenje baterij uporabite priložen polnilec. Baterija ne rabi biti popolnoma napolnjena, da deluje. 30seven® baterije nimajo spomina.
 • Kako oprati oblačila?
  Vedno najprej odstranite baterije! Uporabite priloženo pralno vrečko za izdelke s snemljivim sistemom Novaheat™. Na ta način se žice na katere priključite baterije ne bodo zapletle v pralnem stroju. Večina artiklov je pralnih na 30 stopinj celzija, tudi Novaheat™ sistem, vendar brez pralnega praška. Usnjeni izdelki niso perljivi. Natančna navodila za vzdrževanje izbranega artikla najdete v spletni trgovini pod zavihkom Navodila za vzdrževanje.
 • Kako odstraniti ogrevalni Novaheat™ sistem?
  Base layer (aktivni sloj/brezrokavniki) in Softshell jakne imajo odstranljiv ogrevalni sistem, tako da ga je mogoče oprati v priloženi pralni vrečki. Nogavice imajo prav tako odstranljiv grelni element. Odstranitev je zelo enostavna: - pri Softshell jaknah in Base Layer-ju element samo izvlečete skozi luknjo, ki se nahaja na spodnji strani oblačila, - pri nogavicah potegnete ploščat kabel proti stopalu nogavice in ga skupaj z elementom skozi luknjo pri prstih odstranite.
 • Ali lahko za pranje izdelkov uporabljam pralni prašek ali belilo?
  DA, pri pralnih artiklih je pralni prašek dovoljeno uporabljati, izjema je le Novaheat™ sistem. Beljenje ni priporočljivo, saj lahko uniči izdelek ali povzroči madeže. Natančna navodila za vzdrževanje izbranega artikla najdete v spletni trgovini pod zavihkom Navodila za vzdrževanje.
 • Kako časa je potrebno polniti baterije?
  Baterije se popolnoma napolnijo v približno 4 urah. V 2-3 urah polnjenja baterija doseže 80% svojih zmogljivost.
 • Kolikokrat lahko polnim baterijo?
  Življenjska doba baterije je cca. 1000 polnjenj. Baterije redno polnite (vsaj vsake 3 mesece), da podaljšate življenjsko dobo baterije, tudi poleti, ko baterij ne uporabljate redno. V nasprotnem primeru se kapaciteta baterije lahko zmanjša, vendar še vedno deluje z zmanjšano zmogljivostjo. Vaše baterije imajo 6-mesečno garancijo ob ustrezni uporabi.
 • Ali lahko uporabim drug polnilnik za polnjenje baterij?
  Žal ne. Priporočamo samo uporabo priloženega polnilca za polnjenje baterij. Uporabo drugega polnilnika lahko vpliva na življenjsko dobo baterije in varnost. Ob uporabi drugih polnilcev, se ne prizna garancije na baterije. Povzročeno škodo baterije je mogoče zaznati ob reklamaciji baterije z željo po uveljavljanju garancije.
 • Kako dolgo grejejo napolnjene baterije?
  Trajanje baterije je odvisna od nastavljene stopnje gretja. Navajamo okvirno trajanje baterije za rokavice: - do 5 ur na najnižji stopnji gretja, - od 3 - 4 ur na srednji stopnji gretja, - do 2 uri na visoki stopnji gretja.
 • Kam namestiti baterijo v rokavicah ali jakni?
  V ogrevanih rokavicah baterijo namestite v majhen žep z zadrgo na patentu rokavice. Pri odpiranju boste v notranjosti rokavice našli konektor, katerega priključite na baterijo. V Softshell jakni in Aktivnem osnovnem sloju se baterije namesti v za-to predvidene žepe, ki se nahajajo: pri Sofrshell jakni v sprednjih žepih, kamor je speljan tudi konektor grelnega sistema, pri Base Layer-ju na sprednji strani.
 • Ali lahko uporabim baterije iz rokavic in jih namestim v jakno ali osnovni sloj?
  Da, lahko. Baterija za rokavice ne bo trajala tako dolgo, saj je kapaciteta manjša, bo pa aktivni osnovni sloj na ta račun lažji. Vendar NE uporabljajte večje baterije iz aktivnega osnovnega sloja v ogrevanih rokavicah. To bi lahko poškodovalo zadrgo, saj žep ni dovolj velik za te baterije, ki so večjih dimenzij.
 • Ali moram odklopiti baterijo med daljšim odmorom, kosilom ali hrambo?"
  Če ogrevanih oblačil ne uporabljate, vedno izključite baterijo. Baterija povezana z grelnim elementom še vedno porablja električno energijo, tudi če je gretje izklopljeno. Zato priporočamo, da odklopite grelni element tudi med kosilom, odmorom, daljšo hrambo, ...
 • Je potrebno odstraniti baterije takoj, ko je polna?"
  Litij-ionske baterije ne morete prenapolniti, tako da jo lahko zlahka polnite čez noč, čeprav potrebuje samo 4 ure, da se popolnoma napolni.
 • Kako shranjujem baterijo za dolgo življenjsko dobo?
  Preden pospravimo baterijo za daljše obdobje (npr. po zimi, smučarskem izletu, MTB sezoni, ...), je pomembno, da jo popolnoma ali delno napolnimo. To priporočilo temelji na že prej omenjenem kemičnem procesu praznjenja baterije. Če boste to skrbno upoštevali, bo baterija imela zagotovljeno daljšo življenjsko dobo.
 • Ali se lahko Novaheat™ grelni sistem pregreje?
  Ne, ne more se. Imamo najvarnejšo tehnologijo na trgu z 0,8% stopnjo reklamacij. Naši izdelki se nikoli ne pregrejejo in ne povzročajo opeklin. Nemogoče je, da bi bila Novaheat™ tehnologija nevarna za vašo varnost. Če se baterija pregreje ali pride do okvare, jo takoj prenehajte uporabljati in nas kontaktirajte.
 • Ali so izdelki varni ob padcu?
  30seven® izdelki vas ne ščitijo pred PADCI. Vas pa zaščitijo pred mrazom. Tehnologija Novaheat™ je bila razvita za vse z aktivnim življenjski slogom in zasnovana za uporabo tudi za delo.
 • Ali lahko smučam s kolesarskimi rokavicami?
  To vprašanje je precej pogosto :) saj so kolesarske rokavice lažje in super za gibanje. Vendar pa kolesarske rokavice niso izdelane iz materialov dovolj odpornih za smučanje. Smučke, ko jih želite pobrati oz. dvigniti, lahko z ostrimi robovi poškodujejo manj odporne materiale na rokavicah. Te poškodbe materiala se hitro odkrije, za kar vam ne bomo mogli upoštevati garancije :(
 • Kako naj nosim osnovni sloj?
  Za največji izkoristek toplote, ki jo je mogoče dobiti iz grelnega sistema, nosi Base Layer direktno na kožo ali takoj na tvojo najljubšo športno majico in pod katero koli jakno, flisem, ali zunanjim slojem. Sestava materiala in zračna struktura osnovnega sloja je skrbno izbrana z namenom, da omogoča optimalno odvajanje vlage.
 • Ali lahko uporabljam sistem za ogrevanje iz Base Layer-ja v Softshell jakni?
  Seveda lahko. Sistem Novaheat™ je snemljiv in prenosljiv med Softshell jakno in Base Layer-jem.
 • Kako naj poskrbim, da se bodo vložki prilegali mojim obuvalom?"
  Vložke lahko odrežete po črtkanih črtah, ki so natisnjene na spodnji strani. Rezanje po natisnjenih črtah ne bo poškodovalo grelnega sistema vložkov. Nikakor ne režite preko te črte.
 • Katere rokavice so vodoodporne?
  Vse rokavice so vodoodbojne, vendar le določene so tudi VODOODPORNE. Vodoodporne so KOLESARSKE ROKAVICE PRO, SMUČARSKE in INDUSTRIJSKE rokavice.
 • Kaj naj storim, če se rokavica prereže?"
  Naše rokavice in drugi izdelki niso odporni na UREZNINE. Uporabljamo močne in odporne materiale, ki so posebej primerni za šport ali delo, za katere so namenjene. Ustrezne rokavice za različne športne aktivnosti imajo ob ustrezni uporabi 2 leti življenjske dobe. Tehnologija 30seven® Novaheat™ ima vgrajene številne varnostne funkcije. Ščitijo vas pred kratkimi stiki, poškodbami zaradi stika z vodo, pregrevanjem in še več. Če je izdelek poškodovan zaradi nezgode, odsvetujemo njegovo uporabo, posebno, če je prišlo do pretrganja grelnega sistema.
 • Kako dolgo me bodo grela oblačila?
  Najvišja raven toplote Ko nastavite gretje na najvišjo raven, lahko toplota doseže do 80 °C v zgornjem predelu (ramena in vrat), v spodnjem predelu (ledvice in spodnji del hrbta) pa grelni element segreje do 63 °C. Ta največja moč gretja je potrebna samo za omejen čas, predvsem na začetku, da segrejete svoje telo. V tem načinu je avtonomija baterije na zgornjem predelu približno 1u 45min, na spodnjem predelu pa približno 2 uri. To pa je odvisno tudi od zunanje in telesne temperature, vlažnosti ter morebitne dotrajanosti baterije (zaradi pogoste uporabe). Najnižja raven toplote Na najnižji ravni toplote lahko toplota doseže do 40 °C v zgornjem predelu (ramenih in vratu), na spodnjem predelu (ledvice in spodnji del hrbta) pa 33 °C. Ta način omogoča telesu trajno udobno temperaturo in to bo za večino ljudi dovolj za dolgotrajno uporabo. V tem načinu je avtonomija baterije približno 7 ur za zgornji predel, za spodnji predel pa približno 8 ur. To pa je odvisno tudi od zunanje in telesne temperature, vlažnosti ter morebitne dotrajanosti baterije (zaradi pogoste uporabe). V praksi smo ugotovili, da je po številnih testih avtonomija baterije okoli 5 ur, to je seveda zelo odvisno tako od osebne preference, kot tudi temperature in vlažnosti okolja.
bottom of page