FAQ MUC-UP

Ogrevane ROKAVICE, JAKNE, BREZROKAVNIKI in VLOŽKI

Kaj je v škatli?


30seven® komplet vključuje polnilec, potrebne baterije, oblačilo/rokavice/vložke, pri oblačilih tudi vrečko za pranje Novaheat™ sistema in kratka navodila.
Ali moram popolnoma napolniti baterije, da rokavice grejejo?


Za polnjenje baterij uporabite priložen polnilec. Baterija ne rabi biti popolnoma napolnjena, da deluje. 30seven® baterije nimajo spomina.
Kako oprati oblačila?


Vedno najprej odstranite baterije! Uporabite priloženo pralno vrečko za izdelke s snemljivim sistemom Novaheat™. Na ta način se žice na katere priključite baterije ne bodo zapletle v pralnem stroju. Večina artiklov je pralnih na 30 stopinj celzija, tudi Novaheat™ sistem, vendar brez pralnega praška. Usnjeni izdelki niso perljivi. Natančna navodila za vzdrževanje izbranega artikla najdete v spletni trgovini pod zavihkom Navodila za vzdrževanje.
Kako odstraniti ogrevalni Novaheat™ sistem?


Base layer (aktivni sloj/brezrokavniki) in Softshell jakne imajo odstranljiv ogrevalni sistem, tako da ga je mogoče oprati v priloženi pralni vrečki. Nogavice imajo prav tako odstranljiv grelni element. Odstranitev je zelo enostavna: - pri Softshell jaknah in Base Layer-ju element samo izvlečete skozi luknjo, ki se nahaja na spodnji strani oblačila, - pri nogavicah potegnete ploščat kabel proti stopalu nogavice in ga skupaj z elementom skozi luknjo pri prstih odstranite.
Ali lahko za pranje izdelkov uporabljam pralni prašek ali belilo?


DA, pri pralnih artiklih je pralni prašek dovoljeno uporabljati, izjema je le Novaheat™ sistem. Beljenje ni priporočljivo, saj lahko uniči izdelek ali povzroči madeže. Natančna navodila za vzdrževanje izbranega artikla najdete v spletni trgovini pod zavihkom Navodila za vzdrževanje.
Kako časa je potrebno polniti baterije?


Baterije se popolnoma napolnijo v približno 4 urah. V 2-3 urah polnjenja baterija doseže 80% svojih zmogljivost.
Kolikokrat lahko polnim baterijo?


Življenjska doba baterije je cca. 1000 polnjenj. Baterije redno polnite (vsaj vsake 3 mesece), da podaljšate življenjsko dobo baterije, tudi poleti, ko baterij ne uporabljate redno. V nasprotnem primeru se kapaciteta baterije lahko zmanjša, vendar še vedno deluje z zmanjšano zmogljivostjo. Vaše baterije imajo 6-mesečno garancijo ob ustrezni uporabi.
Ali lahko uporabim drug polnilnik za polnjenje baterij?


Žal ne. Priporočamo samo uporabo priloženega polnilca za polnjenje baterij. Uporabo drugega polnilnika lahko vpliva na življenjsko dobo baterije in varnost. Ob uporabi drugih polnilcev, se ne prizna garancije na baterije. Povzročeno škodo baterije je mogoče zaznati ob reklamaciji baterije z željo po uveljavljanju garancije.
Kako dolgo grejejo napolnjene baterije?


Trajanje baterije je odvisna od nastavljene stopnje gretja. Navajamo okvirno trajanje baterije za rokavice: - do 5 ur na najnižji stopnji gretja, - od 3 - 4 ur na srednji stopnji gretja, - do 2 uri na visoki stopnji gretja.
Kam namestiti baterijo v rokavicah ali jakni?


V ogrevanih rokavicah baterijo namestite v majhen žep z zadrgo na patentu rokavice. Pri odpiranju boste v notranjosti rokavice našli konektor, katerega priključite na baterijo. V Softshell jakni in Aktivnem osnovnem sloju se baterije namesti v za-to predvidene žepe, ki se nahajajo: pri Sofrshell jakni v sprednjih žepih, kamor je speljan tudi konektor grelnega sistema, pri Base Layer-ju na sprednji strani.
Ali lahko uporabim baterije iz rokavic in jih namestim v jakno ali osnovni sloj?


Da, lahko. Baterija za rokavice ne bo trajala tako dolgo, saj je kapaciteta manjša, bo pa aktivni osnovni sloj na ta račun lažji. Vendar NE uporabljajte večje baterije iz aktivnega osnovnega sloja v ogrevanih rokavicah. To bi lahko poškodovalo zadrgo, saj žep ni dovolj velik za te baterije, ki so večjih dimenzij.
Ali moram odklopiti baterijo med daljšim odmorom, kosilom ali hrambo?


Če ogrevanih oblačil ne uporabljate, vedno izključite baterijo. Baterija povezana z grelnim elementom še vedno porablja električno energijo, tudi če je gretje izklopljeno. Zato priporočamo, da odklopite grelni element tudi med kosilom, odmorom, daljšo hrambo, ...
Je potrebno odstraniti baterije takoj, ko je polna?


Litij-ionske baterije ne morete prenapolniti, tako da jo lahko zlahka polnite čez noč, čeprav potrebuje samo 4 ure, da se popolnoma napolni.
Kako shranjujem baterijo za dolgo življenjsko dobo?


Preden pospravimo baterijo za daljše obdobje (npr. po zimi, smučarskem izletu, MTB sezoni, ...), je pomembno, da jo popolnoma ali delno napolnimo. To priporočilo temelji na že prej omenjenem kemičnem procesu praznjenja baterije. Če boste to skrbno upoštevali, bo baterija imela zagotovljeno daljšo življenjsko dobo.
Ali se lahko Novaheat™ grelni sistem pregreje?


Ne, ne more se. Imamo najvarnejšo tehnologijo na trgu z 0,8% stopnjo reklamacij. Naši izdelki se nikoli ne pregrejejo in ne povzročajo opeklin. Nemogoče je, da bi bila Novaheat™ tehnologija nevarna za vašo varnost. Če se baterija pregreje ali pride do okvare, jo takoj prenehajte uporabljati in nas kontaktirajte.
Ali so izdelki varni ob padcu?


30seven® izdelki vas ne ščitijo pred PADCI. Vas pa zaščitijo pred mrazom. Tehnologija Novaheat™ je bila razvita za vse z aktivnim življenjski slogom in zasnovana za uporabo tudi za delo.
Ali lahko smučam s kolesarskimi rokavicami?


To vprašanje je precej pogosto :) saj so kolesarske rokavice lažje in super za gibanje. Vendar pa kolesarske rokavice niso izdelane iz materialov dovolj odpornih za smučanje. Smučke, ko jih želite pobrati oz. dvigniti, lahko z ostrimi robovi poškodujejo manj odporne materiale na rokavicah. Te poškodbe materiala se hitro odkrije, za kar vam ne bomo mogli upoštevati garancije :(
Kako naj nosim osnovni sloj?


Za največji izkoristek toplote, ki jo je mogoče dobiti iz grelnega sistema, nosi Base Layer direktno na kožo ali takoj na tvojo najljubšo športno majico in pod katero koli jakno, flisem, ali zunanjim slojem. Sestava materiala in zračna struktura osnovnega sloja je skrbno izbrana z namenom, da omogoča optimalno odvajanje vlage.
Ali lahko uporabljam sistem za ogrevanje iz Base Layer-ja v Softshell jakni?


Seveda lahko. Sistem Novaheat™ je snemljiv in prenosljiv med Softshell jakno in Base Layer-jem.
Kako naj poskrbim, da se bodo vložki prilegali mojim obuvalom?


Vložke lahko odrežete po črtkanih črtah, ki so natisnjene na spodnji strani. Rezanje po natisnjenih črtah ne bo poškodovalo grelnega sistema vložkov. Nikakor ne režite preko te črte.
Katere rokavice so vodoodporne?


Vse rokavice so vodoodbojne, vendar le določene so tudi VODOODPORNE. Vodoodporne so KOLESARSKE ROKAVICE PRO, SMUČARSKE in INDUSTRIJSKE rokavice.
Kaj naj storim, če se rokavica prereže?


Naše rokavice in drugi izdelki niso odporni na UREZNINE. Uporabljamo močne in odporne materiale, ki so posebej primerni za šport ali delo, za katere so namenjene. Ustrezne rokavice za različne športne aktivnosti imajo ob ustrezni uporabi 2 leti življenjske dobe. Tehnologija 30seven® Novaheat™ ima vgrajene številne varnostne funkcije. Ščitijo vas pred kratkimi stiki, poškodbami zaradi stika z vodo, pregrevanjem in še več. Če je izdelek poškodovan zaradi nezgode, odsvetujemo njegovo uporabo, posebno, če je prišlo do pretrganja grelnega sistema.
Kako dolgo me bodo grela oblačila?


Najvišja raven toplote Ko nastavite gretje na najvišjo raven, lahko toplota doseže do 80 °C v zgornjem predelu (ramena in vrat), v spodnjem predelu (ledvice in spodnji del hrbta) pa grelni element segreje do 63 °C. Ta največja moč gretja je potrebna samo za omejen čas, predvsem na začetku, da segrejete svoje telo. V tem načinu je avtonomija baterije na zgornjem predelu približno 1u 45min, na spodnjem predelu pa približno 2 uri. To pa je odvisno tudi od zunanje in telesne temperature, vlažnosti ter morebitne dotrajanosti baterije (zaradi pogoste uporabe). Najnižja raven toplote Na najnižji ravni toplote lahko toplota doseže do 40 °C v zgornjem predelu (ramenih in vratu), na spodnjem predelu (ledvice in spodnji del hrbta) pa 33 °C. Ta način omogoča telesu trajno udobno temperaturo in to bo za večino ljudi dovolj za dolgotrajno uporabo. V tem načinu je avtonomija baterije približno 7 ur za zgornji predel, za spodnji predel pa približno 8 ur. To pa je odvisno tudi od zunanje in telesne temperature, vlažnosti ter morebitne dotrajanosti baterije (zaradi pogoste uporabe). V praksi smo ugotovili, da je po številnih testih avtonomija baterije okoli 5 ur, to je seveda zelo odvisno tako od osebne preference, kot tudi temperature in vlažnosti okolja.

Otroški kolesarski sedež Mac Ride

Ali bo otroški sedež Mac Ride kompatibilen z mojim kolesom?


S pomočjo POVEZAVE je najlažje ugotoviti ali boste lahko kolesarski sedež namestili na svoje kolo.

Navodila so v angleške jeziku, prosimo uporabite Google Translate ali nas pokličite (+386 40 937 586) ali pišite na info@muc-up.si.
Moj je otrok je sicer star 2 (dve) leti vendar majhen v primerjavi s sovrstniki. Ali lahko kljub temu uporabim otroški sedež Mac Ride?


Omejitve so postavljene na osnovi številnih testnih ur, ki smo jih opravili za vas, da se boste lažje odločili ali je takšen otroški kolesarski sedež primeren za vašega otroka.

Na POVEZAVI si lahko v preberete/ogledate POMEMBNA VARNOSTNA OPOZORILA.

Videi so v angleške jeziku, v kolikor potrebujete prevod ali pojasnila nas pokličite (+386 40 937 586) ali pišite na info@muc-up.si.
Kako vem, da je otrok prerastel kolesarski sedež Mac Ride?


Otroški kolesarski sedež Mac Ride je primeren za otroke od 2 do 5 leta starosti in do maksimalne teže otroka 27 kg. Vendar je potrebno upoštevati še druge pogoje kot so višina, razvojno stopnjo otroka, motorika, razumevanje navodil, moč, ...

Na POVEZAVI si lahko v preberete/ogledate POMEMBNA VARNOSTNA OPOZORILA.

Videi so v angleške jeziku, v kolikor potrebujete prevod ali pojasnila nas pokličite (+386 40 937 586) ali pišite na info@muc-up.si.
Kako hitro se sedež namesti na kolo?


V manj kot 60 sekundah, ko imate enkrat nameščene vpenjalne distančnike na krmilu in sedežni opori. Z nekaj prakse, ki jo boste sigurno pridobili pa je sedežek mogoče namestiti tudi hitreje.
Katero orodje potrebujem, da namestim in odstranim Mac Ride s kolesa?


Po namestistvi vpenjalnih distančnikov boste za namestitev/odstranitev potrebivali le še imbus ključ, za katerega verjamemo, da je vedno prisoten v vaši kolesarski "prvi pomoči" :)
Moj otrok že kolesari. Zakaj bi potreboval ta sedež?


Otroški kolesarski sedež Mac Ride je idealen za otroke stare od 2 do 3 let, ki še ne zmorejo daljšega kolesarskega družinskega izleta (15 ali več kilometrov kolesarjenja) in se začnejo kmalu pritoževati v smislu: "Nesi me!" "Utrujen sem!"

Starejšim otorok lahko s pomočjo Mac Ride sedeža predstavimo "pravo" kolesarjenje, jih poučimo o hitrosti, tekoči vožnji, prestavah, preprekah in podobno. Kasneje lahko pridoblejne izkušnje kot sopotnik na vašem kolesu to prenese v prakso s pomočjo lastnega kolesa.
Ali bo moj otrok z uporabo otroškega kolesarskega sedeža Mac Ride hitreje osvojil vožnjo s kolesom?


DA! Sicer nimamo potrejene znanstvene raziskave, vendar verjamemo, da ja :) Z Mac Ride bo vaš otrok v stiku z vašim krmilom, tako bo čutil vsak zavoj, dinamiko premikanja, kolesarske steze, črte, znake, ... Vse to verjamemo, da pripomore k vzogji varnega in strpnega kolesarja.
Je otroški kolesarski sedež Mac Ride varen?


Kolesarjenje z malčki vedno vključuje določeno tveganje. Z upoštevanje tega dejstva, upoštevanjem cestno prometnih predpisov in strpno vožnjo (znotraj svojih zmožnosti), smo 100% prepričani, da je OTROŠKI KOLESARSKI SEDEŽ MAC RIDE - VAREN :)

Več kot dobrodošel je tudi ogled videov na naslednjih povezavah:
- POMEMBNA VARNOSTNA OPOZORILA
- NEKAJ VIDIKOV VARNOSTI
- NAVODILA ZA UPORABO
Kako namestim vpenjalne distančnike?


Proizvajalec se je zelo potrudil in pripravil številne HOW-TO video. Objavljamo video (v angleščini), ki prikazuje kako se VARNO in ENOSTAVNO namesti distančnike. Uživajte v ogledu in "šraufanju"!

Tek na smučeh

Še nikoli nisem stala na tekaških smučeh? Kako izberem pravo opremo?


Naj te nič ne skrbi! Nisi prva in ne zadnja :) Oprema za tek na smučeh je izjemno enostavna pa še veliko je ni. Pri prijavi na tečaj, te bomo v vsakem primeru vprašali ali imaš lastno opremo ali si jo želiš izposoditi. Pred nakupom lastne opreme priporočamo, da si jo vsaj enkrat posodite in poskusite s tekom v sklopu našega tečaja ali pa sama. V kolikor pa te vseeno mika nakup lastne opreme pa ti lahko dava nekaj enostavnih napotkov: ČEVLJI --> brez umetnosti, kupi si čevelj, ki ti je prav, udoben, lepo zgleda :) in je primeren tvoji denarnici (od 50,00 do 600,00+ EUR) SMUČKE --> tukaj ločimo dve osnovi kategoriji: SKATE ali KLASIKA (smučki sta popolnoma drugačni). Višina SKATE smučke: telesna višina + 10-15 cm. Višina smuč za KLASIKO: telesna višina + 20-25cm. PALICE --> vrh palice za SKATE naj bo med brado in nosom (telesna višina*0,90). Pri palicah za KLASIKO upoštevajte formulo: telesna višina*0,85. Upoštevaj še višino smučke, vezi in podplat tekaškega čevlja, da ne bo palica na snegu PREKRATKA. To so zares osnovni napotki, pred nakupom se lahko podrobneje posvetujete z NAMA ali drugimi strokovnjaki za tek na smučeh.
Kakšna je razlika med SKATE in KLASIČNO tehniko?


Poenostavljeno lahko rečemo, da imamo KLASIČNO tehniko prirojeno :) Kako? Klasika je izjemno podobna vsakodevni hoji, teku ali priljubljeni nordijski hoji, kar nam je vse zelo blizu. Klasika je izjemno primerna za popolne začetknike saj tako dobijo občutek za smučko, kar omogoča hitrejše NAPREDOVANJE v učenju SKATE (drsalne) tehnike. SKATE, SKEJT ali DRSALNA tehnika je čisti užitek, je zahtevnejša in atraktivnejša tehnika ter ne potrebuje špure ali snežnega kanala, kot klasika. Tečemo v značilnem škarjastem V-položaju smučk. Če rolate ali drsate je to dobra odskočna deska za učenje DRSALNE TEHNIKE. Z napredovanjem v tej tehniki se povečuje tudi hitrost gibanja in tek postane zabaven.
Iščem šport s katerim bi ohranjal triatlonsko/kolesarsko/veslaško/aerobno kondicijo v zimskem času.


Vsekakor ti priporočam TEK NA SMUČEH. Tudi sam sem triatlonec in vidim ogromno prednosti, ki jih prinaša ta šport! Najpomembnejše zame je, da se aktivnost odvija v naravi. Z Janino pomočjo (učiteljico teka na smučeh) sem napredoval v SKATE tehniki in zdaj se že lahko posvečam nabiranju kondicije. Pridobil sem na moči v ramenskem obroču, kar se močno pozna pri plavanju. Najraje tečem na Pokljuki, ki je na nadmorski višini skoraj 1.300 metrov, kar dodatno oteži samo vadbo. Razbije se monotomija trenažerja in smrdljivih fitnessov :) Pridruži se nam na naslednjem tečaju in uživaj boš v vseh prednostih, ki jih prinaša ta šport.

Najem DRONE

Kako poteka najem leteče kamere?


Lahko nama pošlješ sporočilo preko kontaktnega obrazca ali direktno na info@muc-up.si, lahko tudi pokličeš. V ponudbi imava Mavic Air, tako da je vse skupaj še bolj enostavno :)
V športnem društvu bi želeli posneti tehniko teka članov. Ali je Phantom primerno orodje?


Ni ga boljšega pripomočka za snemanje tehnika teka kot najnovejši Phantom 4. S funkcijo ActiveTrack bo sledil tekaču in ga posnel iz več zornih kotov. Lahko mu sledite od strani, zadaj ali spredaj. Tako boste posneli vse zorne kote tehnike teka. Priporočamo ogled uradnega video clipa, must see :)
Primeri uporabe DRONA - leteče kamere v osebne ali službene namene.


Domišljija nima meja, omejitve so v glavi. Navajamo nekaj znanih, nekaj kreativnih in nekaj inovativnih načinov uporabe DRONE - leteče kamere. Začnimo z uporabo za lastne osebne namene: šport, pustolovski potovalni posnetki iz zraka, poroke, družinski dogodki, dogodki na prostem, ulični umetniki, snemanje kratkih filmov, užitek z upravljanjem letečega DRONA, turizem, ... Zdaj pa poglejmo še primere uporabe v poslovne namene: vse kar je našteto zgoraj :) + poročanje novic, pri kmetovanju (za nadzor), nepremičnine (snemanje oglasov za posestva, hiše, stanovanja, ...), kartografija, raziskovanje, v gradbeništvu, pregled infrastruktur (mostov), reševanje, gasilci, opazovanje živali v raziskovalne namene, varnost, ... Sigurno imaš ti še kakšno idejo! Neomejene možnosti uporabe si lahko ogledaš tudi tukaj, NORO!
Ali lahko nastavim DRONE - letečo kamero, da mi sledi?


Phantom 4 to omogoča. Po downloadu aplikacije, preko katere se upravlja z letečo kamero, izberete opcijo ActiveTrack ter označite kaj oziroma komu naj sledi (snemanje iz zraka). Izberete lahko tudi samega sebe. Potem odložite daljinski upravljalec in se posvetite aktivnosti (plezanje, smučanje, tek, kolesarjenje, igranje nogometa, igranje odbojke, sprehodu s psom, tek na smučeh, ... ). S pomočjo najnovejših senzorjev za izogibanje oviram bo med snemanjem poskrbel, da "ne bo prišlo do bližnjih srečanj z raznimi ovirami". Mogoče jo spregledaš ti :) DRONE jih sigurno ne bo! Pomembno je to, da ne potrebuješ pomoči ali posebnega znanja pri snemanju iz zraka.
Ali je vaš DRONE dovolj zmogljiv za snemanje promocijskega videa?


Jaz bom rekel, da JA. V kolikor boš promocijske videe uporabljal na spletni strani (video je prednaložen na YouTube), potem je najem dobra izbira. Podrobnosti o kameri, ki je vgrajena v drone lahko prebereš TUKAJ.
Kako blizu lahko DRONE snema v funkciji ActiveTrack (sledenje)?


Drone se lahko spusti do 3 (treh) metrov nad tlemi in te spremlja. Za ostala tehnična vprašanja, priporočamo ogled FAQ (v angleščini) na uradni strani proizvajalca. Za ogled drugih tehničnih lastnosti, kot je resolucija kamere, hitrost letenja, čas letenja in drugih podrobnosti kliknite TUKAJ (v angleščini).
Ali je izvedljivo snemanje iz zraka med jahanjem konja?


Konj je plemenita in pametna žival. Sama leteča kamera proizvaja nekaj hrupa, ali bi to motilo konja, ne vem. Predvidevam, da je potrebno zelo dobro poznati konja in njegove "muhe". Snemanje iz zraka tvoje ježe zna biti zelo zanimivo in atraktivno za vse ljubitelje konj in konjeniškega športa. Posebno zanimivo zna biti snemati parkur iz zraka. Prosim kontaktiraj nas, če imaš namen v kratkem opraviti kaj takšnega in pridem posnet, ker Jana je itak nora na konje.

TRAXmtb

Ali ima TRAXmtb garancijo?


TRAXmtb vlečna vrv ima 2 leti garancije.
Ga lahko namestim na potopno sedežno oporo?


Da, dokler je nameščena na fiksni del in kar se da nizko.
Kako je z namestitvijo na karbonsko sedežno oporo?


V tem primeru ne moremo z zagotovostjo potrditi, da namestiev TRAXmtb ne bo poškodovala opore. V kolikor je sedežna opora pravilno namesščena na kolo in TRAXmtb postavljen kar se da nizko proti okvirju, potem so te možnosti zelo majhne.
Ali se lahko namesti na sedežno oporo s premerom 34,9 mm?


V osnovi je TRAXmtb zasnovan, da se zares dobro prilega premeru do max. 31,6 mm. Z nekaj DYI domišljije, lahko prilagodite TRYmtb tudi za 34,9 mm debele sedežne opore. PRIMER: brus papir ovijete okoli sedežne opora, da je grobi del na zunanji strani, potem približate TRXmtb in ga brusite toliko časa, da se bo lepo prilegal širšemu premeru. Preverite ali v tem primeru še vedno velja garancija.
Ali je nevarno prekoračiti zmogljivosti vlečne vrvi?


TRAXmtb je narejen, da lahko vleče do max. 90 kg. Prekoračitev ni nevarna v kolikor je vožnja tekoča (ne sunkovita) in ne prehitra.
Ali se lahko vrv uporabi tudi na e-kolesu?


Lahko se uporabi vendar je priporočljivo upoštevati sledeče: - potrebna je previdnost pri vleki zaradi dodatne pomoči elektromotorja (priporoča se mininalna pomoč elektro motorja); - MOČNO odsvetujemo vleko pri maksimalni pomoči elektromotorja;