top of page
  • Gregor Muc

Kolesarske OGREVANE rokavice RACE 30seven® #TEST#

V toplem vremenu nismo preveč razmišljali o tem, da bi testirali OGREVANE ROKAVICE rokavice. Z menjavo letnega časa in spremembo ure pa so se razmere toliko spremenile, da je uporaba OGREVANIH rokavic smiselna in priporočljiva. Uporaba KOLESARSKIH RACE rokavic je lahko zelo široka, ne samo za kolesarjenje. Jaz jih uporabljam na jutranjih vožnjah s kolesom v službo (tako si ne rabim greti rok na vroči šalici kave in raje spijem radensko :)), na kolesarskih raziskovanjih z Jano, testiral sem jih tudi na treningih s cestnim kolesom, primerne so tudi za pohode/sprehode.

Ogrevane rokavice so primerne tudi za kolesarjenje

DATUM TESTA: jesen 2016 LOKACIJA TESTA: dnevno kolesarjenje v službo, Parenzana, treningi na cestnem kolesu DESIGN in MATERIAL Že na prvi pogled so rokavice izjemno privlačne. Dobro zamišljene grafike, večinoma ODSEVNE, celoten komplet samo še popestrijo in dodajo k varnosti v temnih jesensko/zimskih večerih. Najbolj zanimiv in uporaben je seveda velik RDEČ (ker gre za gretje) gumb ON/OFF s katerim izberemo želeno stopnjo gretja. Na voljo imamo tri stopnje, ki tudi različno vplivajo na trajanje baterije.



Rokavice so nekoliko podaljšane, kar bo nekaterim ustrezalo, drugim zopet ne. Temu je tako zaradi baterije, ki jo je potrebno nekam spraviti in zato so izkoristili podaljšan "patent". Ta se spravi v za-to predviden žep na spodnji strani patenta. Vse skupaj zgleda solidno izdelano, zadrga je kvalitetna in predvidevam vodoodporna, vse skupaj je obkroženo z odsevnim materialom.

Na dlani so razporejeni različni blažilni (Control Gel) všitki in prevlečeni/poslikani z gumo, ki ne drsi, vse to za boljši oprijem ročk/palic. Med prsti je uporabljeno usnje, kar pripomore z izolaciji iz preprečuje izgubo temperature. Konici kazalcev sta prav tako oblečena v material, ki omogoča uporabo pametnih telefonov na dotik, testirano in deluje :)

Na dlani so našiti blažilni vložki.

Rokavica je zares topla, nepremočljiva (HIPORA® membrana, vidite jo lahko ko odprete predel za baterijo, bela barva) in WINDPROOF. Vse to seveda pomeni, da je "dihanje" rokavice nekoliko omejeno kar se pozna pri visoko intenzivnem treningu na cestnem kolesu, pač je nemogoče preprečiti, da bi roke vsaj malo švicnile :) GRELNI SISTEM Za razliko od sistema, ki se uporablja v BASE LAYER-ju in Soft Shell jakni je ta v rokavicah neviden. Vse kar boste videli je kabel, ki ga priključite na baterijo.

Treba opozoriti, da tukaj ne gre za instant gretje in je priporočljivo rokavice "prižgati" kakšno minuto ali dve pred samo uporabo. Recimo, medtem ko se obuvate in pripravljate svoje kolo za vožnjo daste rokavice na prvo stopnjo in do začetka kolesarjenja bodo prijetno ogrete. Za prehod med stopnjami enostavno pritisnete rdeč gumb. Če boste RDEČI gumb pritiskali prehitro, se stopnja ne bo spremenila, kot da ima kakšno sekundo zamika, zato kar lepo počasi s pritiskanjem, saj imate tople roke. Ker je človeško telo izjemno prilagodljiv stroj je potrebno pri doziranju toplote biti tudi previden, da ne boste na koncu ostali mrzlih rok. Tako se bodo vaše roke na poti v službo prilagodile toploti na PRVI stopnji gretja in potem se lahko zgodi, da vam to ne bo dovolj in boste dali na drugo stopnjo in tako naprej, vendar stopenj zmanjka pri številki TRI :) Imeli boste občutek kot da gretje ne dela :) Seveda temu ni tako, ker v kolikor želite preveriti učinek gretja priporočamo, da eno rokavico ugasnete, šele potem boste opazili razliko.

Grelni elementi so speljali v vse prste (zgornja stran dlani). Najmanj toplote se občuti na palcu. PRANJE Zaenkrat rokavic še nisem pral, vsaj ne notranjosti. Nekajkrat se je zgodilo, da sem imel roke nekoliko mokre in to sem posušil  s samim gretjem (druga stopnja) po koncu uporabe. Smradu zaenkrat še ni. V primeru, da bi zasmrdele pa priporočam uporabo čistilne pene Muc-OFF (zastopnik Proloco d.o.o.)

BATERIJE IN POLNJENJE V kompletu sta dve polnilni bateriji. Polnita se lahko obe hkrati. Menim, da bi lahko bil polnilec nekoliko kakovostnejši, vendar s samim polnjenjem baterij še nisem imel težav. Tehnične specifikacije polnilnih baterij:

  • polnilne LITHIUM-ION baterije (7.4V / 1.9Ah)

  • baterije je priporočljivo zamenjati po 500 polnjenjih

  • upravljanje stopnje ogrevanja z integriranim VROČIM GUMBOM

  • število stopenj ogrevanja: 3

  • čas gretja: 2-3h (polno delovanje) / 4-5h (nizko delovanje)

  • čas polnjenja baterij : +/- 4h


ZAKLJUČEK Rokavice zares zgledajo kvalitetno izdelane, veliko pozornosti je posvečenih podrobnostim. Uporabljeni materiali so vrhunski. Gretje deluje zares dobro in se mu vsakič znova čudim :) Zapisal bom tudi kaj je SUPER dobro in kaj nas nekoliko moti. PREDNOSTI:

  • gretje (TOP SHIT)

  • kvalitetna izdelava

  • veliko odsevnih elementov (varnost)

  • control gel vložki na dlani


SLABOSTI:

  • podaljšan patent (vendar baterijo morajo nekam vstaviti)

  • zaradi tega, ker so vodoodporne ne "dihajo" tako kot bi si želel

V kolikor te zanima še kakšna podrobnost, kar povprašat :) Ker sem sigurno kaj pozabil. Pred nakupom možno tudi testiranje.

Muc-Up


IZBRANO ZA VAS

bottom of page