top of page
 • Gregor Muc

Kolesarske OGREVANE rokavice PRO 30seven® #TEST#

Sedaj sem se že dodobra seznanil z zmogljivostmi in omejitvami OGREVANIH ROKAVIC 30seven®. Ne toliko nazaj sem zapisal ugotovitve pri uporabi kolesarskih ogrevanih rokavic RACE.


Ogrevane rokovace primerne za kolesarjenje

Namen uporabe je jasen, KOLESARSTVO. Vendar tukaj se ni priporočljivo omejevati, saj lahko te rokavice brez težav uporabiš tudi za pohod v hribe, za sprehod s svojo drago, za sprehajanje psov ali kaj tretjega. Resnično je uporaba tako PRO kor RACE modela širša kot samo kolesarjenje.


Tople roke za varno kolesarjenje.

DATUM TESTA: zima 16/17 TESTIRANO: dnevno kolesarjenje v službo, treningi na MTB, hribi, sprehodi, tek na smučeh CENA OGREVANIH ROKAVIC PRO: 179,00 EUR DESIGN in MATERIAL Rokavice so izjemno mehke. Zunanji sloj spominja na Soft Shell Material, kot bi bile napihnjene, puhaste. Vsekakor so bolj tople kot RACE. Dlan je prevlečena z usnjem in na izpostavljenih mestih dodatno ojačana. Vse skupaj zgleda dokaj lično.

Žepek za baterijo je tako kot pri vseh modelih OGREVANIH ROKAVIC v patentu, ki je zaradi tega nekoliko bolj neroden in bolj opazen. Patent na teh rokavicah je dvojen in resnično topel. Na notranjem je priročno našit jeziček s pomočjo katerega je rokavice lažje natakniti na roko. Zaradi podaljšanega patenta se hitro zgodi, da se bunda "nabere" saj jo je nemogoče povezniti čez patent ali pa jo "zatlačiti" v njega. Vroči GUMB je lociran na zgornji strani patenta za enostavno upravljanje. Kot sem že omenil, ne gre za ekspresno dobavo toplote. Priporočljivo je prižgati rokavice že nekaj minut pred samo uporabo.

Na mezinec je nameščen odsevni trak. Menim, da bi lahko bilo odsevnih elementov več. Stvar okusa. GRELNI SISTEM Za razliko od sistema, ki se uporablja v BASE LAYER-ju in Soft Shell jakni je ta v rokavicah neviden. Vse kar boste videli je kabel, ki ga priključite na baterijo.

Treba opozoriti, da tukaj ne gre za instant gretje in je priporočljivo rokavice "prižgati" kakšno minuto ali dve pred samo uporabo. Recimo, medtem ko se obuvate in pripravljate svoje kolo za vožnjo daste rokavice na prvo stopnjo in do začetka kolesarjenja bodo prijetno ogrete. Za prehod med stopnjami enostavno pritisnete rdeč gumb. Če boste RDEČI gumb pritiskali prehitro, se stopnja ne bo spremenila, kot da ima kakšno sekundo zamika, zato kar lepo počasi s pritiskanjem, saj imate tople roke. Grelni elementi so speljali v vse prste (zgornja stran dlani) ter konice prstov. PRANJE Zaenkrat še ni bilo potrebe. NUJNO pred pranjem odstranite baterijo :) Priporočamo samo brisanje z vlažno krpo.


BATERIJE IN POLNJENJE V kompletu sta dve polnilni bateriji. Polnita se lahko obe hkrati. Menim, da bi lahko bil polnilec nekoliko kakovostnejši, vendar s samim polnjenjem baterij še nisem imel težav. Tehnične specifikacije polnilnih baterij:

 • polnilne LITHIUM-ION baterije (7.4V / 1.9Ah)

 • baterije je priporočljivo zamenjati po 500 polnjenjih

 • upravljanje stopnje ogrevanja z integriranim VROČIM GUMBOM

 • število stopenj ogrevanja: 3

 • čas gretja: 2-3h (polno delovanje) / 4-5h (nizko delovanje)

 • čas polnjenja baterij : +/- 4h

ZAKLJUČEK Ko sem rokavice prvič potegnil iz škatle sem rekel: "Mater so grde!" in v primerjavi z RACE modelom so mi še vedno grše. Potem pa sem rekel, dajmo jih priložnost. Kaj sem ugotovil? PREDNOSTI in VŠEČKI:

 • gretje (TOP SHIT)

 • kvalitetna izdelava

 • zelo tople že brez vključenega gretja

 • mehke in prijetne na dotik


SLABOSTI oz. KAJ NAM NI VŠEČ:

 • podaljšan dvojni patent

 • definitivno premočijo v kakšnem večjem nalivu

 • ko se enkrat usnje (ki verjetno ni pravo) zmoči/navlaži, zaradi znoja, ki ga oddaja telo, rokavice postanejo neprijetne za nošenjena

 • dlani na konici prstov vidne grelne žičke, kar še poslabša že tako čuden design :)


V kolikor te zanima še kakšna podrobnost, kar povprašat :) Ker sem sigurno kaj pozabil. Pred nakupom možno tudi testiranje, številka 8.

Gregor MucComments


IZBRANO ZA VAS

bottom of page