top of page
  • Gregor Muc

Woom 1 poganjalec - kako ga vidimo pri Muc-Up

Ko je prišel čas za nakup poganjalca in to je bilo hitro, se je pričelo "googlanje" o tem izjemno zanimivem pripomočku za obvladovanje ravnotežja. Leseni, plastični, 3v1, aluminijasti, trda kolesa, napihljiva kolesa, ... ni da ni na trgu.


Seveda že nekoliko prej opazuješ okolico in vidiš kakšnega zanimivega, ga pogooglaš in shraniš med potencialne ali pa ga zavržeš.


Woom 1 v modri barvi
Poganjalec Woom 1 - model 2019 - moder

Woom 1 je takoj pritegnil našo pozornost zaradi vseh drobnih detajlov, ki jih pri ostalih, sicer nekoliko cenejših poganjalcih ne vidiš. Tako je postal glavni kandidat za nakup in standard za primerjanje z drugimi, ki smo jih še odkrili.


Zanimive rešitve, ki olajšajo obladanje poganjalca:

  • majhna in nastavljiva (lahko se približa krmilu) ročka za zadnjo zavoro;

  • zadnja zavora;

  • napihljive gume za dober oprijem in blaženje na vseh terenih;

  • odstranljiv omejevalec gibanja krmila;

  • podrta osnovna štanga, kar ZELO olajša vstop/izstop;

  • široko krmilo;

  • vsi vijaki so zaobljeni;

  • gumijaste zaščite/odbojniki na ročkah - bumperji;

  • ergonomske ročke za male roke;



VELIKOST


Je verejtno najmanši poganjalec na trgu in mi smo ga s pridom pričeli uporabljati že pri 18 mesecih. Sedež se lahko pri modelu 2019 spusti izjemno nizko (cca. 25 cm od tam), tudi maksimalna višina je povečana gelde na predhodnika (na cca. 36,5 cm).



Višina sedeža pri 18 mesecih na levi sliki in višina sedeža pri 29 mesecih :) Sedež se zares lahko sputi zelo zelo nizko.


GEOMETRIJA


Človek bi pomislil, da se pogovarjamo o specialki za 2k EUR plus :) Ko pogledate otroka na Woom 1 je to zares lep prizor. Vse je v najlepšem redu, nič ni preveliko ali premajhno. Otrok sedi vzravnano, sam poganjalec pa ima težišče postavljeno zelo nizko, kar pripomore k stabilnosti tudi pri visokih hitrostih.


Woom 1 poganjalec
Položaj otroka je dobro načrtovan.

Sam okvir mogoče nekoliko spominja na banano :)


KRMILO, ZAVORE IN ROČKE


Takoj smo se zaljubili v izjemno široko "belnaco", široka je 43 cm. Kot nekakšno mini MTB krmilo, zares uporabno! Obračanje krmila je tako lahkotno. Na spodnji strani ima odstranjivo varnostno gumico, ki preprečuje zasuk krmila.


woom-1-poganjalec
Varovalo krmila pred zasukom za 180 stopinj.

Ročke so proti koncu odebljene kar zmanjša možnost zdrsa roke.


woom-1-poganjalec
Ročica zavore in ročke, ki so lepo razširneje in zaščitene na koncu z odbijalci.

Zavorne ročke so prijetne in nastavljive. Z enostavnim vrtenjem vijaka (rešitev imenujejo: Small hand Reach - izvirno) se ročko lahko približa krmilu, tako da jo lahko doseže še tako majhna roka.


OKVIR IN PNEVMATIKE


Okvir je zares kvalitetno zvarjen in lahek, kot se za aluminij spodobi. 12'' Schwalble napihljiva kolesa zgledajo zares cool. Plašči so posebno izdelani za Woom 1, noro.



V primerjavi s polnimi kolesi nekaterih drugih poganjalecv je to pravi Ferrari ne glede na teren. Izjemno udoben na makadamskih in gozdnih brezpotjih, hiter na asfaltnih površinah in pump parkih.


SEDEŽ


Je tako prikupen :) V obliki črke U ali sedla/banane, bo poskrbel, da bodo male kolesarske ritke ostale v sedežu.


woom 1
Kvaliteten sedež za udobno poganjanje.

KJE KUPITI POGANJALEC WOOM !?


Mi smo ga kupili v spletni trgovini kakadu.si. So zelo prijazni, poganjalec pa so sestavili nad pričakovanji. CENA: 199,00 EUR z DDV (na dan 2020-04-15). Vredno!


"Jaz bom poganjalčka fural!" to slišimo zelo pogosto

Priporočamo tudi branje zares obsežnega testa tega #1 poganjalca kolesarskih navdušencev Two Wheeling Tots. Poleg testa tega (woom 1 Review) dobite tudi teste številnih drugih, med drugim so se poglobili tudi v test otroškega kolesarskega sedeža za kolo Mac Ride, ki ga lahko kupite v naši spletni trgovini - Mac Ride.


Tukaj velja omeniti še zdaj očiten prenos veščin iz sedeža Mac Ride na poganjalca. Vsakič, ko narediva turo z mojim kolesom in delava vragolije (slalom, osmice, manjše skoke, ...), sledi zelo pestro poganjanje z Woom-om ;) Pripravite se na hiter napredek voznih veščih!


Ostanite aktivni in zdravi!


Muc-Up


IZBRANO ZA VAS

bottom of page