top of page
  • Gregor Muc

Primerjalni test: Ogrevane Outdoor ALLROUND vs. navadne rokavice Kilimanjaro

Ko sva se peljala na izhodišče nedeljske ture, je padla ideja – dajva primerjat ogrevane in neogrevane rokavice hkrati. Ta čast je pripadala meni, saj sem bolj mrzle sorte. Za test sem izbrala Outdoor Allround (vsestranske v prevodu) rokavice in moje najbolj tople rokavice na palec, polnjene s puhom.



Na izhodišču za Mirno goro je termometer kazal -7, -8°C. Brrrr ... Še preden se bom preobula in pripravila na start, bom zmrznila. Najraje bi ostala kar v avtu.


Pri obuvanju v pohodne čevlje, pripravljanju ruzaka in nastavljanju pohodnih palic sem uporabljala rokavice kolikor se je pač dalo, tako da so mi roke pred samim startom že pošteno zmrznile.


Na levo roko nataknem ogrevane rokavice, na desno pa puhaste in gremo ... Na ogrevanih rokavicah vključim ogrevanje, ki je bilo več kot dobrodošlo. Občutek je bil prijetno topel, roka se je počasi začela greti. Desna roka z neogrevano (puhasto) rokavico mi je še vedno zmrzovala, prsti so me pekli od mraza.


Komaj sem čakala, da zagrizeva v konkreten klanec, da se telo ogreje in da bolečina v prstih začne popuščati. Medtem je bilo počutje leve roke prijetno toplo, zato sem počasi zmanjševala stopnje gretja in ga kasneje povsem izklopila, ko se mi je desna roka le začela počasi »taliti«.


Po slabi ure hoje v klanec se mi je desna roka le ogrela. Jupi! V nadaljevanju hoje pa mi je v roko celo zakuhalo, roka se je začela potiti, rokavice pa so posledično postajale vlažne oz. mokre, kar je lahko velik problem na večurnih pohodih, saj mokra rokavica postane s časoma zelo mrzla.


Počutje leve roke z izklopljenim gretjem prijetno toplo. Ker mi je bilo v desno roko že preveč vroče, sem dala rokavico dol, žal pa s seboj nisem imela kakšnih tanjših rokavic, zato je roka sčasoma postajala spet mrzla. Tako mrzla, da sem morala ponovno natakniti rokavico, ki je bila zelo neprijetna – vlažna in hkrati še noro mrzla.


Ogrevane rokavice za aktivno preživljanje prostega časa tudi v zimskih dneh.

Tukaj se je moj test končal. Na obe roki sem nataknila OGREVANI rokavici in uživala še v preostanku poti.


Po tem testu moje subjektivno mnenje definitivno govori v prid OGREVANIH rokavic. Z njimi vam bo prijetno toplo že na začetku ture, ko je telo še hladno, hkrati pa so primernejše za večji temperaturni razpon, saj niso prevroče tudi ko se telo ogreje.


Jana Jan :)


IZBRANO ZA VAS

bottom of page