• Gregor Muc

MTB Otroški sedeži za kolo na testu

V neodvisni reviji ENDURO MOUNTAIN BIKE MAGAZINE so pripravili obširen TEST najboljših otroških sedežev za gorsko / MTB kolo.


Priporočamo branje celotnega članka. Tukaj bomo objavili in prevedli samo določene dele.


Z ekipo mladih ENDURO družin so preizkusili:

  • Thule Yepp Nexxt Mini - najboljši na testu do 2 let

  • Mac Ride - NAJBOLJŠI NA TESTU od 2 let naprej

  • Shotgun

  • Wee Ride Deluxe

  • I-Bert Safe-T-SeatKatere lastnosti naredijo spredaj nameščen otroški kolesarski sedež zares dober.


  1. ENOSTAVNA NAMESTITEV: bo omogočila pogostejšo uporabo sedeža. Vemo kako je s stvarmi za katere je potrebno veliko časa in orodja za namestitev / odstanitev, pač jih ne uporabljamo. Dodatni adapterji za drugo ali ženino kolo so tudi prednost. V kolikor jih je možno dokupiti pa še boljše.

  2. TEŽA: priporočljivo je, da je čim lažji, saj v kombinaciji z otrokom to pomeni ,da boste morali v hrib nositi dodatnih 15 kg in več. Priporočljivo je tudi nastaviti prednje vilice.

  3. PROSTOR ZA KOLENA: kolesar mora imeti še vedno dovolj prostora za udobno pedaliranje.

  4. UDOBJE: nekateri omogoča, da otrok lahko tudi spi, nudijo oporo, drugi zopet ne. Vse to alhko vpliva na čas kolesarjenja.

  5. VETROBRAN: pri nekaterih sedežih je možno to dokupiti. Boljša rešitev je blatnik in očala za otroka.

Veseli nas, da je MAC RIDE iz testa prišel kot zmagovalec v kategoriji sedežev za otroke od dveh let naprej. Čestitke tudi ustvarjalcem tega zares fantastičnega sedeža!!!

Gregor Muc


#macride #macridemore #macrideslovenija #kolesarjenje #pofurajmoslovenijo #mtb #aedmaribor #druzina #kolo #nasvetzaizlet #outdoors #kampadanes #slovenia #ifeelsLOVEnia #igslovenia #landscape #naturelovers #nature #hribi #hribisozakon #hribovc #hiking #gremovhribe #gore #kamzmulcem